Oplevelsesrehabilitering

Vi har skabt vores eget begreb, ‘Oplevelsesrehabilitering’. Hvad betyder det så?

Begrebet er skabt, fordi vi tror på at investere i udsatte mennesker. At insistere på at give dem oplevelser, der holder dem til ilden og giver dem nogle holdepunkter i deres forløb – oplevelser de kan tænke tilbage på, og bruge som motivation i deres forløb.
De skal have lov til at udfordre deres genoptræning, og med fokus på at skabe milepæle i deres rehabiliteringsprocesser tror vi på, at succesoplevelser med relevans til en normal hverdag kan have en enorm effekt og afføde øget motivation. Det kunne eksempelvis være rejser, vandreture, konkurrencer, almindelige dagligdagsudfordringer m.m.
Oplevelserne bruges altså som udgangspunkt for at skabe udvikling og milepæle i menneskers vej tilbage til livet.

Oplevelsesrehabilitering har allerede fået omtale, både af Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører for Socialdemokratiet, og Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter. Der er således allerede en anerkendelse af, at det vi gør er noget der fungerer, og en anerkendelse af begrebet som helhed.

Oplevelsesrehabilitering kan være mange ting, men vi har bl.a. andet brugt det til at manifestere de fremskridt vores deltagere har gjort.
En af vores deltagere, Troels, en frivillig fysioterapeut og Mikkel har været nede for at vandre og cykle den berømte vandrerute Camino’en, som et led i genoptræningsprocessen. Derudover har vi været en stor flok ude at gå på Hærvejen, vi har deltaget i store milepæle med rod i dagligdagens udfordringer og vi planlægger blandt andet en stor tur med vores deltagere i starten af 2017.

Tiltagene er tænkt som en øjenåbner ifht. at turde investere en smule mere i disse processer, for at minimere udgifterne markant på lang sigt.